AcasăBirmaniaMyanmar: O baie de sânge este iminentă. ONU trebuie să intervină, dar...

Myanmar: O baie de sânge este iminentă. ONU trebuie să intervină, dar China se opune

-

Emisarul ONU pentru Myanmar, Christine Schraner Burgener, a cerut Consiliului de Securitate să intervină în criza Myanmar evocând pericolul fără precedent al unui ”război civil” și a unei ”băi de sânge”.

„Cruzimea armatei este prea gravă şi numeroase organizaţii armate etnice îşi manifestă clar opoziţia, întărind riscul războiului civil la un nivel fără precedent”, a avertizat Christine Schraner Burgener, în cursul unei reuniuni cu uşile închise a Consiliului de Securitate.

„O baie de sânge este iminentă”, a avertizat ea, subliniind că Asociaţia pentru asistenţa prizonierilor politici (AAPP) a identificat „536 de persoane ucise de juntă” de la lovitura de stat militară din 1 februarie.

„Invit acest Consiliu să ia în considerare toate mijloacele pe care le are la dispoziţie pentru a lua măsuri colective şi a face ceea ce trebuie”, „cu scopul de a evita o catastrofă multidimensională în inima Asiei”, a adăugat ea, potrivit Agerpres.

mai mult la    /www.hotnews.ro/stiri-international-24705427-myanmar-baie-sange-este-iminenta-onu-trebuie-intervina-dar-china-opune.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

7 unique egg decorating ideas for you to try this Easter

0
The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...