Armata presa controlul asupra primăriei de Yangon, cel mai mare oraș din țară și capitală până în 2006,

Armata din Myanmar a declarat luni stare de urgenţă pe o perioadă de un an şi a numit un general preşedinte interimar după arestarea liderei guvernului, Aung San Suu Kyi, a preşedintelui Win Myint, a altor oficiali din Liga Naţională pentru Democraţie (LND), dar şi din alte partide mai mici, într-un raid militar organizat în timpul nopții.

Telecomunicațiile și internetul sunt în mare parte blocate.

Militarii au acuzat Comisia Electorală că nu a remediat „neregulile enorme” produse, potrivit acestora, în timpul alegerilor legislative din noiembrie, câştigate detaşat de partidul liderei Aung San Suu Kyi. Militarii susţin că au identificat milioane de cazuri de fraudă, printre care voturi din parte a mii de alegători centenari sau minori şi au cerut publicarea listelor electorale pentru a fi verificate.

Partidul condus de câştigătoarea Premiului Nobel pentru Pace din 1991, Aung San Suu Kyi – criticată la nivel internaţional pentru modul cum a gestionat criza musulmanilor rohingya – a câştigat clar alegerile din noiembrie, obţinând 83% din cele 476 de mandate.

mai mult la /moldova.europalibera.org/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.