AcasăBirmaniaFosta lideră din Myanmar Aung San Suu Kyi, condamnată la 4 ani...

Fosta lideră din Myanmar Aung San Suu Kyi, condamnată la 4 ani de închisoare

-

Fosta lideră din Myanmar Aung San Suu Kyi, al cărei guvern a fost înlăturat de junta militară în urma loviturii de stat din februarie, a fost condamnată la 4 ani de închisoare, într-un prim verdict din cadrul unor procese care s-ar putea sfârși cu o condamnare la închisoare pe viață, relatează Reuters și BBC.

Fosta lideră, în vârstă de 76 de ani, este judecată pentru nu mai puțin de 11 capete de acuzare. Ea a fost condamnată deocamdată pentru incitare la nesupunere și pentru încălcarea prevederilor privind combaterea pandemiei de coronavirus, potrivit unor surse confidențiale citate de Reuters.

Suu Kyi a respins toate acuzațiile.

Fostul preşedinte Win Myint a primit aceeaşi pedeapsă.

Aung San Suu Kyi, care conducea un guvern civil, a fost destituită în februarie în timpul ultimei lovituri de stat a armatei, ceea ce a cufundat Myanmarul în haos și s-a aflat în arest la domiciliu în tot acest timp.

Aung San Suu Kyi, laureată a Premiului Nobel pentu pace, este judecată din iunie pentru o mai multe presupuse infracțiuni, de la import ilegal de walkie-talkie-uri, revoltă, corupţie la incitare la revoltă.

Mulţi observatori denunţă un proces politic menit să o neutralizeze pe câştigătoarea alegerilor din 2015 şi 2020.

În timpul unei audieri în instanţă, Aung San Suu Kyi a spus că partidul său, Liga Naţională pentru Democraţie (LND), va rezista şi le-a cerut adepţilor să rămână uniţi.

/www.hotnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

7 unique egg decorating ideas for you to try this Easter

0
The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...