AcasăBirmaniaCasa Jurnalistului : Astăzi, de Ziua Forțelor Armate din Myanmar, soldații au...

Casa Jurnalistului : Astăzi, de Ziua Forțelor Armate din Myanmar, soldații au împușcat mortal peste 100 de protestatari.

-

Raportorul ONU a declarat că “e o zi a infamiei. Armata a sărbătorit prin omor în masă împotriva oamenilor pe care ar fi trebuit să-i apere”.

Printre decedați sunt o fată de 14 ani, doi băieți de 13 ani și unul de 5 ani, iar un bebeluș a fost rănit de un glonț rătăcit. UNICEF a scris că “este încă o zi tragică pentru copiii din Myanmar”.

În timpul masacrului a avut loc o paradă militară somptuoasă în capitala Naypyitaw.
Așa am aflat exact ce țări susțin junta militară: Rusia, China, India, Pakistan, Bangladesh, Vietnam, Laos și Thailanda și-au trimis reprezentanți la paradă.

“Rusia e un prieten adevărat”, a declarat într-un discurs generalul Min Aung Hlaing, liderul țării în acest moment, mulțumit că Putin l-a trimis chiar pe ministrul adjunct al apărării.
În timp ce echipamentul militar defila prin fața lor, în restul țării aveau loc execuții ale protestatarilor și bombardamente aeriene asupra unor sate sub controlul unui grup armat al unei minorități etnice.

În Yangon, cel mai mare oraș, au fost împușcați 16 oameni. Până și o clădire a Ambasadei SUA a fost lovită de gloanțe.

Cu o zi înainte, televiziunea publică a difuzat, pe muzică de pian, un avertisment explicit: «Ar trebuie să țineți cont de tragediile de până acum, cu morți urâte, și să fiți conștienți că puteți fi împușcați în cap sau în spate».

Peste 400 de protestatari au fost omorâți până acum. Conform unei analize Reuters, majoritatea au fost împușcați în piept sau în spate și un sfert direct în cap.
Cu toate astea, mulțimi de oameni au ieșit și astăzi în stradă. Nici n-ar mai putea să dea înapoi: armata i-a identificat și vine noaptea peste ei.

E o luptă disperată pentru supraviețuire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

7 unique egg decorating ideas for you to try this Easter

0
The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...